Domotica

De Gira Info Terminal Touch geeft als bedieningséénheid voor de intelligente elektrotechnische installatie snel en eenvoudig informatie weer over de status van de complete huisinstallatie. Met het TFT-touchdisplay biedt het een hoog bedieningscomfort, dit via een eenvoudige aanraking van het beeldscherm. Met de Gira Info Terminal Touch kunnen functies als schakelen, dimmen en jaloezie- en rolluikbesturing worden uitgevoerd.
Lichtscènes worden opgeslagen en opgevraagd en diverse busfuncties worden onderling gekoppeld.

De Gira KNX/EIB-tastsensoren zijn apparaten voor aansturing van het Gira Instabus KNX/EIB-systeem: daarmee kunnen de meest uiteenlopende busfuncties worden bediend: verlichting bedienen, beheer van sferen, jaloezie- en rolluikbesturing, paniek- of centraal-uit-functie of een temperatuurregeling per kamer op maat. Deze functies zijn slechts een kleine greep uit de talloze toepassingen en bedieningen die met het Gira Instabus KNX/EIB-systeem mogelijk zijn om de functionaliteit in het gebouw en het comfort van de gebruikers te verhogen. Een tekstlabelsysteem zorgt voor een uniforme uitstraling.

De deurstations uit het Gira-deurcommunicatiesysteem kunnen worden geïntegreerd in het Gira-designplatform voor buiten: hun audio- en videofuncties passen in de afdekramen van het programma Gira TX_44. En ook de techniek laat niets te wensen over. Zo bieden de Gira-deurstations een uitstekende verstaanbaarheid en leveren ze beelden van de hoogste kwaliteit. Bovendien zijn ze spatwaterdicht IP 44, beveiligd tegen diefstal en vervaardigd uit breukvast, krasvast en UV-bestendig thermoplast en zo optimaal
uitgerust voor buitengebruik.

Het Gira EIB-audiosysteem is een uitbreiding op het Gira Instabus KNX/EIB-systeem met muziekbesturing in alle ruimten. Via de Gira-tastsensoren en de IR-omzetter kunnen de componenten van een bestaande Hifi-installatie worden aangestuurd.
In samenwerking met Revox biedt Gira de controle-eenheid M217/M218, passend bij de Gira-schakelprogramma's. Met de Gira-controle-eenheid M217/M218 kan het eveneens passend bij het schakelprogramma: de Gira-radio.

Intelligent gebouwenbeheer biedt meer comfort, efficiënte en veiligheid, want met het Gira Instabus KNX/EIB-systeem kunnen probleemloos centrale sturingen, lichtscènes, aanwezigheidssimulaties en tijdgestuurde ruimteverwarming worden geraliseerd. De gebouwbesturing kan exact aan de persoonlijke behoeften worden aangepast en op elk moment opnieuw worden geprogrammeerd. Steeds terugkerende handelingen, zoals het bedienen van jaloezieën en rolluiken of het sproeien van de tuin kunnen automatisch op het gewenste tijdstip of afhankelijk van de weersituatie worden geregeld.